Grind zuigen

Dakgrind zuigen

Tegenwoordig worden zuigwagens vaak ingezet om grind te zuigen. Op lastig bereikbare plekken is het vaak moeilijk om dakgrind of andere materialen handmatig te verwijderen. Dankzij onze zuigwagens wordt dit werk een stuk makkelijker! Onze zuigwagen kan makkelijk dakgrind zuigen op moeilijk bereikbare plekken zonder troep te maken en schade te veroorzaken aan omliggende objecten.

Wat is dakgrind?

Ongeveer 50 jaar geleden is men in Nederland begonnen met het bedekken van platte daken. Dit wordt gedaan met zogeheten dakgrind. Dakgrind heeft meerdere functies. Het zorgt er namelijk voor dat regenwater op een geleidelijke wijze wordt afgevoerd. Ook houdt een laag dakgrind uv-straling tegen en zorgt het ervoor dat bij stevige windhozen alles op zijn plek blijft. Wanneer bijvoorbeeld het dak vervangen moet worden of er zonnepanelen geplaatst moeten worden, zal het dakgrind verwijderd moeten worden.

Dakgrind zuigen & blazen

Het handmatig verwijderen van dakgrind is een zeer intensieve en tijdrovende klus. Onze zuigmachines maken het werk veel eenvoudiger en tijdsefficiënter! Dankzij onze slangen van 160mm t/m 250mm dik en diverse lengtematen kunnen wij tot 100 meter ver grindzuigen. Wanneer het dakgrind wordt opgezogen, verdwijnt deze in onze zuigwagen en kan deze indien gewenst worden afgevoerd of opgeslagen in een depot. Dankzij ons vakkundige en bekwame personeel kunnen wij dit allemaal in eigen hand uitvoeren.

Wij verzorgen naast het dakgrind zuigen ook voor het blazen ervan. Mocht het grind na afloop van de werkzaamheden terug moeten worden gestort, dan kunnen wij dit ook voor u regelen. Wij komen langs met dezelfde zuigmachine en draaien de werkzaamheden om. Met dezelfde buis wordt het grind uit de zuigwagen gezogen en opnieuw op het dak geblazen. Ook het aan- en afvoeren van nieuw grind kunnen wij voor u verzorgen. Op deze manier heeft u dus maar één aanspreekpunt nodig voor uw klus!

Hoe werkt het grindzuigen?

Onze zuigwagens beschikken over een verlengbare slang. Zodra we op de werkplek aankomen, brengen wij de buis naar het dak vanuit de zuigwagen. Als de slang op de juiste plek ligt, kan de zuigwagen het grind van het dak zuigen.

Zodra het grind helemaal van het dak is verwijderd en in de container van de zuigwagen is gezogen, kan deze worden afgevoerd. U kunt ervoor kiezen om het afgevoerde dakgrind op te slaan in een depot. Hierdoor kunt u na de werkzaamheden weer eenvoudig onze service inschakelen om het dakgrind terug het dak op te blazen. Ook kunt u ervoor kiezen dat wij het dakgrind afvoeren naar een verwerker.

grind zuigen

Voordelen van een zuigwagen

Wanneer grind van het dak moet worden verwijderd of geplaatst, kunt u dit tegenwoordig op twee manieren doen. U kunt ervoor kiezen om dit met de hand te doen, of u kunt Pepels Grondzuigtechniek inhuren. Wij komen met een zuigwagen langs om uw klus te klaren.

Hiervoor zetten wij graag de voordelen nog eens voor u op een rij.

  • Tijdsefficiëntie: Het grootste voordeel van het inzetten van een zuigwagen is tijdbesparing. Handmatig verwijderen van dakgrind is erg tijdrovend en bovendien zeer arbeidsintensief. Het grindzuigen met een grondzuigwagen is echter een eenvoudige klus die snel geklaard is!

  • Eenvoudig: De makkelijk handelbare slang kan ook op moeilijk bereikbare plekken eenvoudig zijn werk doen. De slang kan afstanden tot wel 100 meter overbruggen. Dus ook lange afstanden zijn geen probleem voor ons!

  • Schone werkplek: Doordat de grondzuigwagen het dakgrind meteen afvoert in plaats van ophoopt op de locatie, blijft de werkplek altijd net en schoon. Hierdoor ondervinden mensen rondom de zuigwerkzaamheden ook minder last. Wegen en fietspaden kunnen hierdoor gewoon openblijven en mensen hebben geen last van opgehoopte grond & grind.

  • Minder tot geen schade: De kans op schade aan bijvoorbeeld dakleer en kabels wordt aanzienlijk verminderd door het gebruik van een wendbare slang in plaats van een ijzeren schep. Doordat de slang grind zuigt in plaats van graaft, wordt het contact met omgevende factoren geminimaliseerd. Op deze manier kan dakgrind zuigen op een schadevrije manier worden uitgevoerd.

Pepels staat voor u klaar om grind te zuigen!

Bent u op zoek naar een deskundig bedrijf om uw dakgrind weg te zuigen? U hoeft niet verder te zoeken. U bent bij Pepels aan het juiste adres wat betreft het wegzuigen van dakgrind. Sinds onze uitbreiding in 2009 zijn wij een begrip geworden als het gaat om grondzuigen. Momenteel beschikken wij over vier grondzuigwagens en zijn wij marktleider in de provincie Limburg op het gebied van grondzuigtechnieken. Wij werken zowel met grote industrieën als particuliere klanten of bedrijven.

Doordat wij totaalpakketten aanbieden, hoeven onze klanten niet om te kijken naar de werkzaamheden. Inmiddels bestaat ons team uit 15 enthousiaste medewerkers die professioneel en vakkundig te werk gaan. Heeft u interesse in onze service? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of nodig ons uit langs te komen. Wij kunnen samen de werkzaamheden bespreken en stellen eenvoudig een offerte voor u op. Zodra u ons een akkoord geeft, gaan wij voor u aan de slag!

Meer dan grindzuigen

Onze grondzuigers zijn multifunctioneel inzetbaar en kunnen de meest uiteenlopende natte & droge stoffen en materialen opzuigen. Denk bijvoorbeeld aan grond, zand, gravel, puin, gruis, klei, stof enzovoort. U kunt dus bij ons terecht voor de meest uiteenlopende afzuigwerkzaamheden. Buiten de inzet van onze grondzuigers, verrichten wij nog meer werkzaamheden. U kunt bij ons ook terecht voor andere diensten zoals bestrating, transport, machineverhuur, rioleringswerkzaamheden en wegenbouw. Neem een kijkje op onze website voor een overzicht van al onze diensten. Wij staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en willen u graag adviseren over de mogelijkheden binnen uw situatie.

grindzuigen