Kelder uitgraven

We hebben tegenwoordig steeds meer behoefte aan extra woonruimte. Naast een aan- of opbouw wordt het uitgraven van de kelder steeds populairder. De kelder gedeeltelijk uitgraven kan ook worden gedaan om bijvoorbeeld reparaties uit te voeren of isolatie aan te brengen. Of u nou helemaal de kelder wilt laten uitgraven of alleen de kruipruimte wilt uitzuigen, met de zuigwagens van Pepels is dit allemaal mogelijk!

Onze zuigwagens zijn voorzien van een buis die van de vrachtwagen naar de kelder loopt. Deze buis kan alle soorten materiaal opzuigen die in de kelder te vinden zijn, zoals zand, puin, grond enzovoort. De zuigtechniek maakt het makkelijk om kelders leeg te halen. Onze medewerkers kunnen de wendbare zuigslag dicht bij zich houden tijdens het zuigen, waardoor de werkzaamheden een stuk lichter zijn dan wanneer het leeghalen van de kelder met de hand gedaan zou moeten worden.

kruipruimte uitgraven

Waarom de kelder laten uitgraven?

De vraag naar het uitgraven van kelders is de laatste jaren toegenomen, dit komt omdat we steeds meer thuis zijn. We werken vaker vanuit thuis en dan is het fijn om veel ruimte te hebben. Ondanks dat niet ieder huis een kelder heeft, hebben de meeste huizen die voor 1980 gebouwd zijn wel een kruipruimte. Het is mogelijk om deze kruipruimte uit te zuigen en hier een kelder te creëren.

Door de kelder te laten uitgraven ontstaan veel nieuwe mogelijkheden in uw huis. Denk bijvoorbeeld aan een thuiskantoor, opslagruimte of sauna. Tegenwoordig zijn zelfs thuisbioscopen en zogeheten ‘mancaves’ erg populair! U kunt al uw wensen voor de kelder in vervulling laten gaan, zodra wij uw kelder hebben uitgezogen. Een standaard kruipruimte onder een gemiddelde rijtjeswoning bestaat al gauw uit 50 tot 60 vierkante meter. Er ontstaan dus veel mogelijkheden wanneer u een kelder onder het huis laat uitgraven. Er ontstaat niet alleen meer woonruimte, u verhoogt ook de waarde van uw huis!

zuig techniek

Onze werkwijze bij een kelder uitzuigen

Bij Pepels bieden wij een grote uitkomst als het gaat om het nauwkeurig, schadeloos en veilig uitgraven van verschillende ruimtes. De kelder diep uitgraven is een techniek waarbij onze zuigwagens optimaal voor kunnen worden ingezet. Alle soorten materiaal zoals zand, grond en puin worden door onze zuigwagens opgezogen. De zuigwagens werken volgens hetzelfde principe als een stofzuiger, alleen dan in vrachtwagenformaat. Deze techniek is jaren geleden uitgevonden om bijvoorbeeld het uitgraven van de kelder veiliger te maken. Met graafmachines is in deze kleine ruimtes de kans op schade ontzettend groot, vanwege het feit dat ze vaak geen goed zicht hebben op de werkzaamheden. Vanuit dit oogpunt is men naar een alternatief gaan zoeken en zijn in 1990 de grondzuigmachines ontwikkeld.

De kelder uitzuigen gebeurt door middel van een ventilator/pomp en slang die een luchtstroom van 42.000m3/h creëert en alle soorten materialen opzuigt. Na het uitgraven van de kelder slaat de vrachtwagen de opgezogen materialen op en kunnen deze afgevoerd worden. Als u de kelder gedeeltelijk wilt uitgraven om reparaties uit te voeren of om te isoleren, kunt u ervoor kiezen om de opgezogen materialen weer terug te blazen. Ook hiervoor kunt u bij ons terecht! Wij komen graag bij u langs om de werkzaamheden te bekijken en te bespreken.

Wij doen meer dan alleen het uitgraven van kelders

Naast de kelder onder het huis uitgraven staan wij bij Pepels voor u klaar voor de meest uiteenlopende zuig- en blaasprojecten. Zo kunt u bij ons terecht voor transport van goederen, machineverhuur en infra-projecten. Onze zuigwagens zijn niet alleen geschikt voor het uitgraven van de kelder. Wat dacht u bijvoorbeeld van het zuigen en blazen van dakgrind? De slangen van onze zuigwagens kunnen zich dankzij hun flexibiliteit in allerlei bochten en hoogtes wringen. Zo wordt dakgrind zuigen een eenvoudige klus.

Wij kunnen ook bijstaan in het onderhoud van de natuur. De zuigwagens kunnen de wortels rondom bomen schadeloos vrijzuigen, zodat boomchirurgen bijvoorbeeld onderzoek naar de boom kunnen doen. Ook wanneer er bepaalde kabels of leidingen onder een boom lopen en moeten worden vervangen of gerepareerd, kunnen wij de ruimte hiertussen vrijzuigen zodat er gewerkt kan worden zonder schade aan de bomen te brengen.

Over ons

Wij bieden onze diensten aan op zowel de particuliere als op de zakelijke markt, waarbij wij in de industriële sector al tientallen jaren een begrip zijn. Vanaf 2007 zijn we ons gaan specialiseren in de zuig- en blaastechniek. Momenteel zijn we met onze vier grondzuigmachines marktleider in de provincie Limburg. Ons team bestaat uit gedreven en enthousiaste professionals die klaar staan om uw zorgen uit handen te nemen!

Bent u benieuwd geworden wat Pepels voor u kan betekenen? Neem dan gelijk telefonisch contact met ons op of kom langs bij ons op kantoor. Wij kunnen ook contact met u opnemen, nadat u het contactformulier op onze website heeft ingevuld. Samen bespreken we de mogelijkheden om uw kelder uit te graven.

kelder uitgraven