Zand zuigen

In verschillende situaties is het wenselijk of nodig om zand weg te zuigen. Zo moet er bijvoorbeeld zand worden weggezogen onder een woning als een aannemer hier een kelder of een appartement wilt maken. Zand zuigen wordt ook vaak toegepast om kruipruimtes uit te diepen of om een tuin uit te graven om hier een zwembad of zitkuil te maken. Wilt u om een van deze redenen of misschien wel om een andere reden zand weg zuigen? Dan kunnen wij u hier goed bij van dienst zijn! Met onze grondzuigmachines kunnen wij namelijk snel, veilig en gemakkelijk het zand weg zuigen. Neem hiervoor contact met ons op.

Grondzuigwagen Limburg Grondzuigwagen huren

Voordelen zand zuigen ten opzichte van zand graven

Wanneer er ergens zand moet worden weggehaald, dan zijn er twee keuzes. Men kan het zand machinaal opgraven, handmatig opgraven of men kan het zand weg zuigen. Zandzuigen heeft een aantal grote voordelen ten opzichte van graven. Een aantal van deze voordelen op een rijtje:

  • Tijdbesparing: Het eerste voordeel is tijdbesparing. Het handmatig leegscheppen van een ruimte of het opgraven van zand kost namelijk veel meer tijd dan het zuigen van zand. Met een grondzuigwagen is de klus binnen no-time geklaard.

  • Makkelijk: Ook is het met een zandzuiger veel makkelijker om op moeilijk bereikbare plekken zand weg te halen dan met een graafmachine. Dit komt onder andere door de lange slang van de zuiger. Onze grondzuiger kan horizontale afstanden tot wel 100 meter overbruggen. Hierdoor kan er zelfs zand gezogen worden op locaties die eigenlijk geen toegang bieden voor graaf- of zuigmachines.

  • Minder schade: Een ander groot voordeel is dat bij zand zuigen de kans op schade aan kabels, boomwortels, leidingen en andere omliggende obstakels veel kleiner is dan bij zand graven. En dat is natuurlijk een belangrijk aandachtspunt. Schade aan leidingen en kabels is immers moeilijk te herstellen. Een grondzuigmachine zuigt het zand weg in plaats van deze uit te graven en voorkomt hiermee schade.

  • Schonere werkplek: Wanneer men zand afgraaft, dan wordt dit zand vaak aan de zijkant opgehoopt. Dit is niet het geval bij zand zuigen. Hierbij wordt het zand namelijk gelijk afgevoerd, waardoor de werkplek mooi schoon blijft. Dit is niet alleen fijn voor de mensen die op deze plek werken, maar ook voor de mensen die er wonen of de plek passeren. Zij krijgen dan namelijk niet te maken met hinderingen van opgestapeld zand.

Grondzuigwagen Limburg

Hoe werkt zandzuigen?

Zandzuigen kan worden gedaan middels een zuigwagen. Deze wagen beschikt over een verlengbare slang met een zuigmond. De zuigmond wordt in de leeg te zuigen ruimte gelegd of op het leeg te zuigen oppervlakte geplaatst. Wanneer de zuigmond zich eenmaal op de juiste plek bevindt, dan kan het zuigen starten. De zuigmachine zuigt het zand op en transporteert dit naar de container van de zuigwagen. Mocht de wagen vol zitten, dan wordt deze geleegd. Het fijne van een zuigmachine is dat hij niet alleen in staat is om zand te zuigen, maar ook om zand te spuiten. Dit kan bijvoorbeeld goed van pas komen in een tuin die opgehoogd moet worden.

Zand weg zuigen om een kruipruimte uit te diepen

Zand zuigen middels een zuigwagen wordt vaak toegepast om kruipruimtes te legen of verder uit te diepen. Door in een kruipruimte zand weg te zuigen, heeft u hier meer ruimte om dakpannen, tegels of andere zaken op te slaan. Ook wanneer er leidingen moeten worden hersteld of vernieuwd, is het handig om het zand weg te zuigen. Om welke reden uw kruipruimte ook moet worden uitgediept, raadpleeg altijd onze hulp! Wanneer u zelf aan de slag gaat met een schep om het zand uit de kruipruimte te scheppen, zult u gelijk merken dat dit zeer zwaar werk is en dat het absoluut niet efficiënt is. Bovendien kunt u gemakkelijk schade veroorzaken aan leidingen. Met een zuigmachine wordt uw kruipruimte snel en veilig leeggemaakt, zonder dat u hier enige moeite voor hoeft te doen.

Pepels staat voor u klaar

Zoekt u nog naar een deskundig bedrijf dat zand weg kan zuigen op de door u gewenste locatie? Dan kunt u uw zoektocht eindelijk stoppen. Bij Pepels bent u namelijk aan het juiste adres om zand weg te laten zuigen. Al sinds 2009 zijn wij gespecialiseerd in grondwerk met behulp van grondzuigmachines. Momenteel hebben wij vier grondzuigwagens in ons bezit, waardoor wij bekend staan als marktleider in Limburg. Wij bieden de dienst zand zuigen aan zowel grote bedrijven en industrieën als aan particulieren en kleinere bedrijven aan.

Bent u benieuwd naar hoeveel het zandzuigen ongeveer gaat kosten? Nodig ons dan uit om bij langs te komen op de locatie in kwestie. Wij krijgen dat een goed beeld van de werkzaamheden van dit project en kunnen dan een persoonlijke offerte voor u opstellen. Zodra u akkoord gaat met de offerte, kunnen wij aan de slag gaan met het project en is het zand zuigen binnen de kortste keren geregeld.

Meer dan zandzuigen

Met onze grondzuigers kunnen wij uiteraard meer dan alleen zand zuigen. Deze machines zijn namelijk ook in staat om uiteenlopende (droge en natte) stoffen en materialen op te zuigen. Denk hierbij aan klei, grind, stenen, gruis, stof, kiezels, puin, veen en gravel. Hierdoor kunt u bij ons terecht voor diverse afzuigwerkzaamheden. Maar dat zijn niet onze enige diensten. Wij kunnen u namelijk ook van dienst zijn met andere werkzaamheden zoals rioleringswerkzaamheden, bestrating, het verdichten van werkputten en nog veel meer. Kijk daarom eens rustig rond op onze website als u op zoek bent naar een totaalpakket aan diensten. Mocht u vragen hebben over een van onze diensten, dan kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen. Wij staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en adviseren u graag over de mogelijkheden binnen uw specifieke situatie.

zand weg zuigen