Kruipruimte uitgraven

Eén van de diensten die wij aanbieden is het uitgraven/uitzuigen van kruipruimtes. Er zijn verschillende redenen voor het uitgraven van een kruipruimte. De eerste reden is om uw kruipruimte uit te graven tot kelder. Op deze manier wordt extra woon- en opslagruimte gecreëerd. Het uitbreiden van de woonruimte is in de laatste jaren erg populair geworden. Naast de gebruikelijke aanbouw of opbouw, kiezen tegenwoordig steeds meer mensen voor het uitbreiden naar de kelder.

Een kruipruimte uitgraven wordt ook wel gedaan om reparaties uit te kunnen voeren of om isolatie aan te brengen. Met onze zuigwagen kunnen we snel en eenvoudig uw kruipruimte uitzuigen! Door middel van een buis die van de zuigwagen naar de kelder loopt, wordt zowel zand, grond en puin opgezogen. De grondzuiger kan behalve bovenstaande materialen ook andere stoffen opzuigen. Denk bijvoorbeeld aan grind, kiezels, veen, stof, klei enzovoort. Zo is onze zuigwagen op veel manieren, in verschillende situaties en om verschillende redenen te gebruiken, niet alleen om uw kruipruimte uit te zuigen.

Kruipruimte uitdiepen Kruipruimte uitdiepen

Meer over kruipruimtes

Een kruipruimte komt veelal voor in huizen die gebouwd zijn voor 1980 en is meestal te bereiken via een luik in de vloer. Een kruipruimte ligt namelijk onder de vloer van de begane grond. Het is een soort buffer onder de woning waar zich meestal belangrijke leidingen bevinden. Het is niet alleen een ruimte waar de leidingen zich bevinden, het is ook een werkruimte voor de leidingen.

Een andere functie van de kruipruimte is het isoleren van de woning. Door een kruipruimte met isolatie wordt de vocht en kou onder de woning van de begane grond gescheiden. De kruipruimte houdt ook ongedierte en schimmels op afstand van de bewoonbare ruimtes. In de afgelopen jaren hebben isolatietechnieken zich enorm ontwikkeld, waardoor een kruipruimte vaak niet meer nodig is. Daarom kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om de kruipruimte uit te graven tot kelder.

uitgraven kruipruimte

Onze werkwijze bij een kruipruimte uitzuigen

De Pepels grondzuigtechniek biedt een grote uitkomst voor het nauwkeurig, veilig en schadeloos graven/opzuigen van materialen in verschillende situaties. De kruipruimte uitzuigen is een moderne techniek waarbij onze speciaal ontwikkelde zuigwagen alle soorten materialen zoals grond, zand of puin afzuigt en ondergrondse infrastructuur blootlegt. Het principe van de zuigwagen is hetzelfde als een stofzuiger, alleen dan in vrachtwagenformaat.

De kruipruimte uitzuigen/uitgraven gebeurt middels een ventilator/pomp en zuigslang die een snelle luchtstroom creëert (42.000m3/h) om materialen mee te kunnen zuigen. Na het uitgraven van de kruipruimte slaat de zuigmachine de opgezogen materialen op in de bunker van de vrachtwagen. U kunt ervoor kiezen om na afloop van de werkzaamheden het afgevoerde materiaal weer terug te blazen. Als u ervoor kiest om de kruipruimte uit te graven tot kelder, voeren wij de opgezogen materialen af naar het milieupark.

Voor iedere uitdaging een oplossing

Naast kruipruimtes uitgraven/uitzuigen kunnen wij u ook van dienst zijn bij andere zuig- en blaasprojecten. Ook voor infra-oplossingen kunt u bij ons terecht. Denk hierbij aan diensten met betrekking tot grond-, weg- en waterbouw. Ook is ons bedrijf gespecialiseerd in machineverhuur en transport.

Onze zuigwagens zijn niet alleen geschikt voor het uitgraven van een kruipruimte. Wat dacht u bijvoorbeeld van het zuigen en blazen van dakgrind? De slangen van onze zuigwagens kunnen dankzij hun flexibiliteit ver de hoogte in reiken. Zo wordt dakgrind zuigen een eenvoudige klus.

Wij kunnen ook bijstaan in het onderhoud van de natuur. Onze zuigwagens kunnen bijvoorbeeld boomwortels schadeloos vrij zuigen, zodat boomchirurgen onderzoek kunnen doen naar de boom en de grond.

Ook wanneer er bepaalde kabels of leidingen onder een boom lopen en moeten worden vervangen of gerepareerd, kunnen wij de ruimte hiertussen vrij zuigen. Zo kan er aan de leidingen worden gewerkt zonder schade aan de bomen aan te brengen.

Meer over Pepels

In de industriële sector zijn wij al tientallen jaren een begrip, en we zijn ons sinds 2007 gaan specialiseren in de zuig- en blaastechniek. Onze klanten hoeven dankzij ons totaalpakket aan diensten geen omkijk meer te hebben naar de werkzaamheden. Wij leveren onze diensten aan zowel particuliere als zakelijke klanten. Ons team van gedreven professionals staat enthousiast voor u klaar om uw zorgen uit handen te nemen!

Bent u benieuwd wat Pepels precies voor u kan betekenen? Neem dan vrijblijvend telefonisch contact met ons op, of kom langs bij onze vestiging in Urmond. Als u het contactformulier invult op onze website, nemen wij zo snel mogelijk contact met u op en bespreken wij samen de mogelijkheden! Gezien elk huis uniek is, komen wij ook graag bij u langs om de werkzaamheden te bekijken en te bespreken. Hier stellen wij graag een offerte voor u op voor het kruipruimte uitgraven.

kruipruimte uitgraven tot kelder